Sådan pakker jeg

Af alle de forberedelser vi skal gøre forud for vores rejse, er pakningen den vigtigste. Kunsten er at være forberedt på lidt af hvert uden at slæbe rundt på for meget, og især ikke på ting vi ikke skal bruge.

Det er sjældent at jeg støder på rejsende der kan fortælle at de har pakket for lidt. Og skulle det endelig ske, er verden jo heldigvis indrettet sådan at man kan købe det man mangler, nærmest hvor som helst.

Rygsækken

En rygsæk på omkring 40 liter er passende. Det er tidsbesparende hvis rygsækken ikke er større end at vi kan tjekke den ind som håndbagage i lufthavnen(56x45x25 cm). Så skal vi blot huske ikke at pakke våbenlignende genstande eller væsker og cremer på mere end 100 ml.


Det er godt at have mange små rum at fordele ting i og det er meget praktisk hvis rygsækken på siderne har lommer eller net, så man kan komme til sin vandflaske uden at skulle tage rygsækken af hver gang man skal have en tår at drikke.

Rygsækken skal være behagelig at have på. En billig rygsæk er fint.
 Bærestropperne skal jo ikke bære på så meget og vi behøver ikke de avancerede bæresystemer i prima kvalitet, der ofte vejer en del i sig selv. Når bare den har en strop over brystet til at holde bærestropperne på plads. Det er en fordel med en rygsæk der kan spændes ved hoften, men ikke essentielt på denne type tur.
 Hvis rygsækken ikke er vandtæt har den nok et regnslag, og ellers må man finde et.

Rickshaws og kamelvogne i Vrindavan.

På langt de fleste rejser har man ikke brug for særligt meget. Typisk mindre end man tror. Så længe der er mennesker, kan man få det meste af det man faktisk har brug for.

Rickshaws og kamelvogne i Vrindavan.

Rygsækken er dit hjem når du rejser. Den skal ikke være for stor, og så skal den sidde godt.

Bagagen

Det tøj vi har på en mild vinterdag på vej ud til lufthavnen, uden at fryse alt for meget, svarer meget godt til det vi får brug for på en kold aften. Det er ikke vores normale vintertøj, men tøj i flere lag som kan tages af og på efter behov, som eksempelvis et par sommerlige zip-off bukser eller slacks med et par lange underbukser indenunder.

Som bukserne, der kan lynes af til shorts må ting må gerne have flere funktioner. Det der i varme egne tjener som et tørklæde mod solens stråler, bliver i kolde egne til et halstørklæde. På steder med en dårlig eller ingen hovedpude, kan en hue fyldes med lidt tøj og lukkes med en klemme. Badeshorts eller en lang nederdel som også kan bruges når bukserne er til vask.

Vi har kun meget lidt skiftetøj med og et par sandaler til at kunne stikke i engang imellem. Med en lille pose vaskepulver der kan købes overalt og en tørresnor kan vi vaske så snart vi har brug for det, og hele tiden have rent tøj på.

Helt kort

Det tøj vi har på, pas, pung, kreditkort og mobilen.
 En rygsæk med sandaler, lidt skiftetøj, førstehjælpsgrej og toiletsager. Oplader, pandelampe, toiletpapir, tørresnor, vaskepulver, kort og kompas.

Deltagere på mine ture får udleveret en specifik liste med forslag til hvad der er nødvendigt.

#intoindia fra Instagram