x

Finder du det du søger ?
Skriv en mail kontakt@intoindia.dk

Sådan rejser vi

Ashoka Chakra

Så snart vi påbegynder indflyvningen i Delhi, trænger Indien sig på. Det karakteristiske gullige lys, lugten af tusinde bål. Og når vi kort efter står med vores få ejendele på ryggen, omgivet af chaidrikkende rickshawchauffører begynder det at sive ind.

Vi er i Indien

Vi springer de renvaskede turistbusser over og rejser sammen med inderne. Blandt høns, handlende og hellige mænd, i skramlende lokalbusser, tunge tog og summende auto rickshaws.

Indien er et fantastisk rejseland. Det er overvældende, larmende, beskidt og mere levende end noget andet sted på denne planet. Når man rejser som vi gør, på landets egne betingelser, kan man ikke undgå at få det ind under huden.

 

Vi rejser med let baggage

Vi holder os fleksible og bevægelige. Vi opdager at vi ikke har brug for så meget. Vi har hinanden og overalt hvor vi kommer frem, møder vi varme og åbenhjertede indere som tager godt imod os og sørger for at vi ikke mangler noget.

Dét er måden at opleve Indien på – i øjenhøjde. Vi kaster os helhjertet i ind oplevelsen, og tager det hele med. Vi står i kø for at få vores togbilletter og spiser mad fra lokale dhabaer . Vi bliver snavsede og det er ikke alle vegne vi kan regne med nystrøgne lagner og roomservice, endsige varmt vand.

Vi vænner os til Indien

I rejsens første uge rejser vi ad en fastlagt rute. Der er rigelig tid på egen hånd, og rum til at improvisere, og vi fokuserer på at akklimatisere os og blive trygge ved Indien.

Vi lærer os nogle nyttige fraser, fordi det at kunne en smule ’lokalsk’ altid frembringer smil og hjælper os til ikke at blive set på, som udenforstående fremmede. Vi viser vores engagement og drikker sukker-hvinende chai på gadehjørner, blandt indere fra alle samfundslag.

 

Og så slipper vi os selv fri

Når vi en lille uge henne i rejsen er begyndt at føle os trygge ved Indien, slipper vi os selv løs og begiver os frit videre uden en fastlagt rute.

Vi har visse pejlepunkter med ventende hoteller, men vi har rigeligt med tid, og kan sagtens tillade os at tage både to og tre dages opdagelsesture, bort fra hovedvejen.

Vi føler os frem og beslutter i fællesskab, fra dag til dag hvad vej vi skal vælge og hvilke steder vi vil besøge.

Selvom rejselederen fører an i vores udforskning, er det umuligt ikke at blive revet med. Og sådan vil vi have det. Det er ikke denne rejses formål at fremvise Indien fra bekvemmelig afstand.

Vi skal røre, smage og mærke Indien!

Et stykke ørken i Rajasthan
Efter et par timer i førerhuset på en indisk lastbil, er det rart at strække benene.
En ung mand nyder sin chai i solen i Himachal Pradesh
Ankomst til landsby i rickshaw
Indisk gadekøkken med kok
 

Turens forløb

I rejsens første 5 dage følger vi en fastlagt rute med planlagt indkvartering. Vi sørger for en blød landing og bevæger os langsomt længere ind i Indien.

Herefter bestemmer deltagerne i fællesskab med rejselederen hvilken rute vis akl rejse ad. De er også mulighed for at stikke lidt ud på egen hånd. Vi rejser frit mod vores pejlepunkt i Pushkar og derfra igen frit mod Delhi.

Transport

Vores tur er en rundrejse. Vi passerer vidt forskellige typer landskab og møder et bredt udsnit af de forskellige indiske folkeslag i løbet af vores cirka 2.000 km lange rejse.

Hele vejen benytter vi lokale transportmidler. En rejse i et indisk tog er en oplevelse i sig selv. Det er ikke altid lige bekvemt, men det er hyggeligt og spændende og giver os et indblik som vi ville gå glip af ved at isolere os bag tonede ruder i turistbusser.

Komfort

Der er ingen grund til at forsøge at pakke det ind; Indien er er hårdt land at rejse i, og vi må være indstillet på at komfortniveauet både vedrørende indlogering og transport, er godt under det vi ar vant til. Indien larmer og lugter, og trænger sig helt ind i én. Hvis man forestiller sig en afslappet strandferie, vil man blive slemt skuffet.

 

Dansk Rejseleder

Turen er udviklet af rejselederen, som er en erfaren rejsende. Han har foretaget utallige rejser i Indien, både med grupper og på egen hånd.

Rejselederen danner gruppens naturlige centrum og sørger for at vi kommer sikkert ind i Indien. Efterhånden som turen skrider frem, træder han mere i baggrunden og lader deltagerne selv forestå større dele af planlægningen og ansvaret.

 

Gruppen

Vi gennemfører vores rejser med et lavt antal deltagere. Små grupper på maksimalt 10 personer.

Vi har valgt at gøre det sådan, fordi vi gerne vil tæt på Indien. Vi vil kunne springe på en lokalbus spontant og stå af i en lille landsby uden at oversvømme den.

Det giver hver enkelt deltager mulighed for at stå ansigt til ansigt med Indien.

Selvom vi på vores rejse får rig lejlighed til at tage tid væk fra gruppen, vil det være en fordel at besidde i det mindste en lille portion gruppesind.

Vi rejser i helt små grupper, men alligevel må alle være indstillet på at vi skal kunne samarbejde og være villige til, af og til at gå på kompromis.

 

Overnatning

Hvad angår indlogering forsøger vi at balancere komfort og autenticitet. Vi undgår så vidt muligt store, anonyme hoteller, men på visse tidspunkter er det meget rart at få en kort pause fra Indien.

I løbet af vores 16 dages rejse er 7 overnatninger arrangeret og inkluderet. De øvrige hoteller finder vi i fællessakb hvor vi kommer frem.

Mad og drikke

At mærke et land, betyder i høj grad at smage på det, og vi skal smage på Indien. Overalt findes dhabaer og gadeboder med velduftende, kryderet og utrolig lækker mad.

Det indiske køkken er i høj grad vegetarisk, men det er absolut muligt at få dejlig kødmad også. Vi undgår restauranter der er rettet mod vesterlændinge og vælger i stedet at spise sammen med inderne.

En bus i Rajasthan fuld af skolepiger.
Vi spiser frokost og kigger på kortet.