x

Finder du det du søger ?
Skriv en mail kontakt@intoindia.dk

Rute og program

Et kort over ruten vi rejser

Ruten

Vores rejse gennem det nordlige Indien følger den tegnede rute. De lige linjer i grøn og de markerede byer repræsenterer tilsammen vores faste planer.

Vejen fra Kanpur over Ajmer og tilbage til Delhi er som illustreret, åben for improvisation.

Når vi forlader Kanpur har vi reelt fem dage til at tilbagelægge de 650 km til Ajmer, og fra Ajmer til Delhi har vi seks dage og kun 500 km. Selvom transport i Indien må betragtes som langsom, giver det os rigelig tid.

Og der er nok at opleve.

Programmet

Dag 0 - Afgang

Vi mødes i Københavns lufthavn et par timer inden afrejse. Vores rejses første dag bliver som så mange oversøiske rejser, en flyvedag.

En lille måneds tid forud for afrejsen har vi alle mødtes for at se hinanden i øjnene og snakke om pakning og forberedelser. Vi kommer til at lære hinanden rigtig godt at kende i løbet af vores lange rejse, og vi er godt forberedt.

Dag 1 - Delhi

Vi lander ud på morgenen og snegler os ind til den gamle bydel hvor vi finder velsmagende morgenmad og et ventende hotel.

I denne ende af vores rejse har vi 2 dage i Delhi, som er rigeligt til at danne sig et godt indtryk af byen. Vi bevæger os frit omkring og besøger byens vidt forskellige dele.

Vi har et par fælles aktiviteter, men mest af alt skal vi vænne os til at være i Indien og begynde at tage oplevelserne ind.

Dag 3 - Vrindavan

Vi forlader Delhi i det helt langsomme lokaltog tidligt om morgenen med kurs mod Mathura, guden Krishnas fødeby.

Her gør vi ophold et stykke tid, før vi drager vidre mod dagens destination Vrindavan, få kilometer derfra.

Vi indlogerer os i et indisk ashram hos en brahmin familie i byens centrum. Forholdene er primitive, men de giver os et indblik i hvordan de indiske pilgrimme tilbinger deres tid i denne by. Selvom Vrindavan hvert år besøges af en halv million pilgrimme, er det stadig en relativt lille by.

Dag 5 - Agra

En rejse i det nordlige Indien er nærmest ikke mulig uden et stop i Agra. Byen var i århundreder Indiens hovedstad og det er her vi besøger Indiens vigtigste seværdighed, Taj Mahal.

Vi ankommer til Agra omkring frokosttid og bevæger os straks lidt uden for byen. Man skal faktisk slet ikke så langt før vi er rigtigt på landet. Her indlogerer vi os privat hos en indisk familie der gæstfrit tager imod os, i en lille landsby.

Vi hjælper til med de daglige sysler, og kommer helt ned i tempo. Vi har 2 overnatninger i landsbyen, og det er herfra vi på andendagen tager ind til Agra, og besøger det storslåede monument, Taj Mahal.

Dag 7 - Kanpur

Vi tager afsked med vores værter og forlader landsbyen ud på morgenen. Vi begiver os stykkevis videre østpå mod millionbyen Kanpur, godt 250 km ude af vejen.

I Kanpur har vi en enkelt planlagt overnatning og en indisk provinsbys fulde udbud af muligheder. Måske trænger vi til ordentlig kaffe, måske tilbringer vi et par timer med en god massage.

Vi bruger noget af vores tid i byen på at tage stilling til hvad vi herefter skal gøre. Mulighederne spænder vidt og der er kun os til at afgøre det.

De næste fem dage er vi fuldkommen fri til at udforske området frem mod Ajmer. Nogle har måske lyst til et par dage på egen hånd, mens andre gerne vil rejse med gruppen.

Vi har fri og vi er på rejse!

Dag 13 - Ajmer

Vi mødes i Pushkar, små 20 km fra Ajmer i ørkenstaten Rajasthan. Vi er rige på rejseerfaringer og ivrige for at fortælle og lytte.

Pushkar er en rigtig turistby. Her kan vi få stillet de fleste af vores vestlige behov, men byen har også noget at byde på i sig selv. Det er ikke uden årsag at dette sted har udviklet sig til en turistmagnet.

Vi bosætter os på et hyggeligt hotel et par hundrede meter fra byens hektiske handelsgade. Vi støder på en masse andre rejsende og lader os inspirere til vores videre færd nordover.

Ruten tilbage mod Delhi kan tage mange former. Der er ikke længere end at turen kan klares på en enkelt dag, men vi har hele 6 af slagsen. Altså har vi rigelig tid til at blive i Pushkar længere, eller bevæge os længere ud i ørkenen.

Igen er valget vores.

Dag 19 - Delhi

Vi samles i Dehli et par dage før vi skal flyve hjemover, for at få tid til at puste ud efter en lang rejse.

Vi ser Delhi i et helt nyt lys og smiler indforstået til vores rejseledsagere. Vi har rygsækkene fulde af historier, men kan sagtens nå at høste et par stykker mere før vi forlader Indien.

Dag 21 - Hjemrejse

Heldigvis afgår vores fly ikke så tidligt at vi har travlt. Vi tager afsked med Indien for denne gang, og får helt sikert tid til en sidste kop chai.

Vores flyvning hjem er igen behagelig og uden mellemlandinger, og vi ankommer i København ud på aftenen.

Transport er virkeligt ikke noget problem når vi rejser i Indien.
Smoking beedies